Water meets plastic

Op dit moment werk ik hard aan mijn project "nature meets plastic". Met dit project wil ik mijn ongerustheid uitdrukken over de vervuiling door plastic in de natuur. Maar ook mijn ongerustheid wat betreft de overconsumptie van textiel en kleding, en wat dit betekent voor het milieu, de natuur en de verspilling van water. Er hangt zoveel in de winkels, meer dan we met elkaar kunnen dragen. En er komt iedere dag meer bij!

Wat doen we met de groeiende overschotten?
De vissers hebben een quote, wat moet helpen tegen overbevissing.
Moet de textielindustrie ook een maximum worden opgelegd?

Ondanks het overschot ben ik graag bezig met het naaien van kleding en het lesgeven aan mijn cursisten. Ik pleit daarbij voor slow fashion; maak vooral een mooi kleding stuk en geniet van het creatieve proces.

Op deze manier wil ik uiting geven aan mijn vak en doormiddel van het exposeren aandacht vragen voor dit probleem, wat ons allemaal aangaat. Omdat ik al jaren met textiel en verschillende technieken bezig ben, beschik ik over veel materiaal, daarom heb ik besloten om voor dit project geen nieuwe materialen aan te schaffen maar te putten uit eigen voorraad.

Posted in Ateljee Balans.